You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» висловлює рішучий протест у зв'язку з безпідставним усуненням компанії від участі в конкурсі по відбору замовника переробки давальницької сировини та послуг з відвантаження готової продукції, що проводиться АТ «Одеський припортовий завод».

Ми вважаємо, що керівництво АТ «ОПЗ» не зацікавлене в прозорому і відкритому конкурсі.

Правління Заводу допускає дискримінаційні умови при відборі учасників, порушує принципи здорової конкуренції і діє в інтересах окремих суб'єктів ринку, тим самим завдаючи шкоди бюджету і репутації країни.

ТОВ «Торговий дім «Сокар Україна» є активним учасником оптового ринку природного газу та нафтопродуктів України. У своїй діяльності ми керуємося принципами прозорості та неухильного дотримання чинного законодавства.

Нами в належні терміни були надані всі необхідні документи кваліфікаційної пропозиції.

Однак, згідно з інформацією, розміщеною на офіційному сайті АТ «ОПЗ», наша пропозиція була відхилена. Про причини недопуску до наступного етапу процедури ми дізналися лише 22.07.2020 р. - за день до аукціону, хоча відповідне рішення було прийнято ще 17.07.2020 р.

За відсутності процедури оскарження та конфліктної комісії (хоча такий формат є загальноприйнятим і був передбачений в попередніх редакціях Порядку проведення конкурсу), ми були змушені звернутися до суду за захистом своїх прав. В рамках заявленого позову 22.07.2020 судом були застосовані забезпечувальні заходи у вигляді заборони на проведення аукціону та інших дій в рамках процедури відбору.

Незважаючи на ухвалу суду, про яку завчасно було повідомлено Правлінню АТ «ОПЗ» і Товарній біржі «Полонекс», незаконний аукціон був проведений.

В результаті, при заявлених рівних пропозиціях всіх трьох допущених учасників, відбір переходить на третій етап - по суті це закрита переговорна процедура, в рамках якої рішення можуть прийматися непрозоро, суб'єктивно і по «зрозумілим» причинам в режимі суворої конфіденційності. Це нововведення також з'явилося в Порядку проведення конкурсу вже після його презентації ринку, як і імперативна вимога про наявність досвіду торгівлі міндобривами.

Ми переконані, що подібні маніпуляції в межах прозорого і конкурентного конкурсу неприпустимі і можуть свідчити лише про бажання за всяку ціну усунути від конкурсу реальних претендентів. Підтвердженням цьому служить допуск і відсутність претензій до досвіду Торгового дому «Сокар Україна» в попередньому конкурсі.

Слід зазначити, що будь-які рішення АТ «ОПЗ» в ході продовження конкурсу після застосування судом забезпечувальних заходів будуть носити нелегітимний характер і підлягають скасуванню як незаконні, звичайно, з відкриттям питання про притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

На жаль, змушені констатувати, що грубі порушення при проведенні публічного відбору в черговий раз дискредитують Правління АТ «ОПЗ» і ставлять під сумнів його здатність в організації подібних конкурсів.

Ми готові брати на себе зобов'язання і виконувати їх, але лише в умовах чесного конкурентного середовища.

Підсумовуючи вищевикладене, заявляємо про свою абсолютну нетерпимість до вищезазначених негативних явищ і про намір відстоювати свої права всіма законними методами.