You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

SOCAR відзначив подарунком фіналістку міжнародного конкурсу пам’яті Мусліма Магомаєва

З 15 по 18 листопада 2018 у Трускавці відбувся Перший конкурс професійних вокалістів пам'яті Мусліма Магомаєва.

Заявки на конкурс подали учасники зі всього світу – Австрії, Великобританії, Болгарії, США та інших країн. І звісно, України. Цьогоріч уперше в конкурсі змагалися професійні вокалісти, які співають не лише оперу, а й естрадні пісні.

Попередній відбір співаків відбувався всліпу. Журі у складі експертів з вокалу Київської та Львівської консерваторій, солістів європейських оперних театрів, прослухало близько сотні записів і виставило оцінки за виконання. Найкращі 15 конкурсантів були запрошені на фінал у Трускавець.

18 листопада на урочистій церемонії оголосили переможців. Перше місце здобув Микита Бурцев, який отримав грошову премію 1000 доларів США. Спеціальний приз від компанії SOCAR отримала Ельнара Алієва, учасниця з міста Харкова.

Привітати Трускавець із започаткуванням конкурсу прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв. Дипломат звернувся до присутніх з вітальним словом та подякував організаторам за вшанування славетного земляка Мусліма Магомаєва.

«Економічні чинники наших країн можуть змінюватися, але культурні зв’язки мають бути присутні завжди. Культура скріплює наші відносини. І я дуже радий, що сьогодні в Трускавці відбувається такий захід. Я дослідив, що у пострадянському просторі найактивніші культурні зв’язки були між Україною та Азербайджаном. Муслім Магомаєв дуже любив Україну, вкладав сюди душу і серце. Він був ініціатором численних концертів, зокрема благодійних. Можливо тому, його так люблять в українці», – зауважив Азер Худієв.

Нагадаємо, що організаторами свята виступили Азербайджанський культурний центр імені Мусліма Магомаєва і Трускавецька міська рада.