You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

У серпні цього року SOCAR виконав свою обіцянку і відправив в подорож по Київській області мобільний Robobus.

Це стало можливим завдяки коштам, отриманим від реалізації «Президентського комбо» – акційної пропозиції, яку запустили після дегустації донер-кебаба президентом В. Зеленським.

Сучасна інноваційна платформа на колесах від наших партнерів, компанії Будинок роботів, відвідала декілька інтернатів і дитячих центрів соціально-психологічної реабілітації. Це були  дні вражень і нових відкриттів для дітей, позбавлених батьківського піклування, які вперше у житті запускали дрони, малювали 3D-ручками, конструювали і керували машинами-роботами.

Ми самі здивувалися тому, що звичні для нас речі когось можуть так щиро дивувати та радувати.

Так, 5-річний Дмитро вперше побачив планшет. Він не відпускав його з рук, поки не дослідив усі можливості програми керування машиною-роботом.

А семирічна Таїса відкрила для себе можливості 3-D малювання. Спочатку вона з подивом дивилися на ручки, які малюють рідким пластиком. А потім, розібравшись що й до чого, створила найкрасивішого в світі коня.

Олена, 6 років, забігла першою у трейлер на заняття з нейронної робототехніки і сіла за перший столик. До неї підсів Микита, її ровесник – було видно, що вони товаришують. Поки тренер розповідав про нейронну робототехніку, показував, що вони конструюватимуть, Олена та Микита вже взялися з’єднувати деталі, та першими зібрали автомобіль, прикріпили потрібні датчики. Але найбільше їх вразило те, що машиною можна керувати, якщо проведеш біля датчика рукою чи поплескаєш.

Дуже хочеться вірити, що ми не тільки познайомили дітей, яких дорослі обділили увагою і любов'ю, з новітніми технологіями, а й допомогли комусь зрозуміти: світ за стінами будівлі, де вони живуть, набагато цікавіше і привабливіше. Якщо дуже сильно захотіти, то можна домогтися більшого. Є до чого прагнути!

Продовження буде…