You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

День народження загальнонаціонального лідера Азербайджану Гейдара Алієва відзначили сьогодні не тільки на його батьківщині в Азербайджані, але і в столиці України. Сповідуючи традицію, Посольство Азербайджанської республіки та Представництво SOCAR ініціювали проведення урочистостей у київському парку імені Гейдара Алієва.

До покладання квітів до пам'ятника Гейдара Алієва в Києві приєдналися: Надзвичайний і Повноважний посол Азербайджану в Україні Ейнула Мадатлі, посол Туркменістану Нурберди Аманмурадов, Надзвичайний і Повноважний посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель, народний депутат Верховної Ради України багатьох скликань, почесний член Ради Європи Анатолій Раханський, співробітники Представництва SOCAR в Україні, представники молодіжних азербайджанських організацій та діаспори в Україні.

Гейдар Алієв був тим лідером, який приніс Азербайджану стабільність в період криз і забезпечив країні цю стабільність на багато років вперед. Коли в 1969 році Гейдар Алієв вперше очолив Азербайджанську республіку, його посаду офіційно називалася «перший секретар ЦК Компартії Азербайджану». Сьогодні його назвали б кращим антикризовим топ-менеджером. Адже за час його керівництва Азербайджаном з усіх п’ятнадцяти радянських республік лище дві обходилися без субвенцій з державного бюджету, і однією з таких республіких був Азербайджан.

Іменем Гейдара Алієва названо багато вулиць, державні установи і підприємства в усьому світі. Пам'ятники Гейдару Алієву встановлені не тільки в Азербайджані, а й у багатьох країнах світу, зокрема, у Туреччині, Грузії, Румунії, Молдові, Сербії, Єгипті, Україні.

Висловлюючи вдячність Представництву SOCAR в Україні за створення на місці занедбаного скверу прекрасного парку Гейдара Алієва, посол Азербайджану в Україні Ейнула Мадатлі нагадав, що у київській мерії цей парк був названий кращим і запропоновано як зразок для наслідування посольств зарубіжних країн, акредитованим в столиці.