You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

10 травня в парку Гейдара Алієва в столиці України відбувся урочистий щорічний захід, присвячений 95-річчю від Дня Народження загальнонаціонального лідера Азербайджану. Представники дипломатичного корпусу, співробітники SOCAR в Україні, активісти азербайджанської діаспори та рядові українці вшанували пам'ять людини, яка назавжди змінила долю Азербайджану на краще.

У світі не так багато видатних державних діячів, пам'ять про яких, навіть через десятиліття, з глибокою повагою шанують не тільки на Батьківщині. До таких належить і Гейдар Алієв.

У складні, кризові часи йому вдалося згуртувати навколо себе азербайджанський народ і врятувати країну від розвалу, відновити економіку, закласти стратегію унікального, азербайджанського шляху розвитку.

Ось лише декілька фактів, що підтверджують вірність цього твердження.

  1. В період правління Алієва були максимально залучені західні інвестиції та технології, що дозволили провести успішну програму економічної стабілізації з щорічним зростанням більше 10% економіки вже в кінці 90-х
  2. Згідно з рейтингом країн світу за Індексом ЧР, який становить ООН, Азербайджан стабільно входить в список країн з високим рівнем людського розвитку.
  3. На знак поваги, в честь Гейдара Алієва названо багато вулиць, парки, підприємства по всьому світу. Пам'ятають про великого сина азербайджанського народу і в Україні. Пам'ятають і сумують.