You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

Взаємодія держави та нафтогазових компаній стала одною з ключових тем на конференції Petroleum Ukraine 2016, яка відбулася 15-16 листопада 2016 року. Компанія СОКАР, яка вже не раз порушувала питання про необхідність організації відкритого діалогу щодо обговорення тендерів на закупівлю палива ПАТ «Укрзалізниця», підтримала дискусійну панель «Проблематика закупівель нафтопродуктів державними споживачами. Особливості роботи з системою «ПроЗоро».

В обговоренні взяли участь:

  • Сергій Іванча, в.о. начальника філіалу «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця»
  • Неллі Стельмах, радник генерального директора ПАТ «Укргазвидобування»
  • Світлана Панаіотіді, спецуповноважений АМКУ
  • Сергій Стоянський, директор із постачання та логістики ПАТ «Концерн «Галнафтогаз»
  • Андрій Бичков, Директор ТД «СОКАР»
  • Михайло Іщук, Старший офіцер департаменту забезпечення компонентами реактивного палива та контролю якості нафтопродуктів ЗСУ.

Коментуючи позитивні зміни, які спостерігаються в роботі «Укрзалізниці», Андрій Бичков зазначив, що для компанії СОКАР, як для учасниці ринку, спрощення тендерної документації, формульний підхід та бажання УЗ налагодити відносини з АМКУ є сигналами оздоровлення системи. Як для інвестора – основою, яка дає привід для збільшення інвестицій.

Андрій Бичков зазначив: «Для української економіки потенціал СОКАР як єдиної вертикально інтегрованої компанії, яка є водночас і ресурсотримачем, і нафтотрейдером, є надзвичайно високим. Зі свого боку, ми зацікавлені в довгостроковому співробітництві, і готові збільшувати інвестиції як в рамках гуртового напряму, так і роздрібного, якщо ми будемо розуміти, що вони захищені».

Коментуючи виступи колег, Андрій також зазначив, що інтерес СОКАР у підвищенні прозорості ринку підштовхує компанію до продовження діалогу, адже тут досі залишаються зони для розвитку. «Наразі в тісному діалозі з учасниками ринку необхідно довести до логічного завершення цей етап реформування системи, і не залишити шансів для можливих зловживань», – вважає Андрій.​