You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

NAVI — це українська команда, світовий лідер із кіберспорту. На екскурсію в її офіс і завітали учасники соціального проєкту Відповідальність Ліга — діти з розладом аутичного спектру.  

Під час цього заходу діти більше довідалася про історію команди, фотографувалися з трофеями гравців та надихалися на майбутні перемоги. Адже в кіберспорті кожен може стати найкращим!

«Коли син пішов на кіберспорт він почав відчувати себе частиною команди. Він отримав нових друзів, почав товаришувати і чекати нових зустрічей. Для нас кіберспорт — це соціалізація», — переконана Зоя Швець, мама одного із учасників дитячої команди проєкту Відповідальність Ліга

Нагадаймо, Українська Професійна Кіберспортивна Асоціація розпочала 2-й сезон національного соціального проєкту Відповідальність Ліга. Його мета — привернути увагу до недостатньо захищених груп і продемонструвати мультифункціональність кіберспорту як дієвого соціального інструменту допомоги. А саме:  інтеграція його учасників в активне соціальне життя: психологічна та фізична реабілітація у поєднанні із кіберіграми. Партнером цього сезону стала компанія SOCAR Energy Ukraine. 

Наразі у межах Відповідальність Ліга у Києві вже два роки тренуються три соціальні кіберспортивні команди: діти із розладом аутичного спектру, пенсіонери та учасники АТО.

«Підготовка до змагань —  це системна робота з моторною сферою, когнітивними функціями та соціально-комунікативними навичками. Це дає можливість успішно реалізувати себе як на кіберспортивній арені, так і в повсякденному житті», — розповів Дмитро Вакуленко, медичний психолог, нейропсихолог, засновник психологічного центру «Початок», автор нейропсихологічної програми Відповідальність Ліга.

«Головною мотивацією дітей є спільна ціль — перемога, участь у шоу-матчах, турнірах. На перемогу діти реагують дуже емоційно. Якщо ж відбуваються мінімальні поразки, всі починають активно сперечатися над тим, що відбулося в конкретній грі», — розповів Андрій Фарбун, тренер команди дітей, учасників проєкту Відповідальність Ліга.