You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

Згідно зі статистикою тільки половина українців планує провести відпустку у межах країни*, а найпопулярнішими місцями відпочинку залишаються морські курорти та Карпати. Аби українці більше подорожували та знали про свою країну, SOCAR Energy Ukraine спільно із командою експедицій Ukraїner запускають пізнавальну кампанію. Вона присвячена тридцятиліттю Незалежності України та відкриває нові маршрути для мандрівок, кожна з яких стартує із АЗК SOCAR.

«Часом українці дивляться на Європу й екзотичні країни, не знаючи, що тут, поряд. А в Україні насправді є що побачити і чому дивуватися. У локальному туризмі цікавий досвід і емоції, які не можна помацати — лише пережити і зберегти у пам'яті. Натомість можна більше дізнатися про країну, в якій живеш, і взяти участь у чомусь цікавому разом із місцевими», — зазначає Богдан Логвиненко, засновник Ukraїner.

Щоб отримати пропозицію для подорожі, потрібно купити напій у фірмовому стаканчику SOCAR, відсканувати QR-код на ньому та перейти на веб-сторінку, де представлений 1 із 12 нетривіальних маршрутів нашою країною, а також фото- і відеоінформація до нього.

За QR-кодом представлені подорожі у таких напрямках:

Давні фортеці і середньовічні промисли і реабілітаційна зоозона зі Львова: Домажир — Дрогобич — Тустань. У Домажирі, наприклад, можна відвідати ведмежий притулок, де реабілітують тварин, що тривалий час утримувалися в жорстоких умовах у цирках, пересувних зоопарках чи мисливських зонах.

Озера і річкові краєвиди з Києва: Витачів — Бучак — Канів. Село у Витачеві існувало ще за часів Київської Русі. І на той час це був порт. Зараз на його місці розташована дерев’яна каплиця, поруч — вітряний млин. Тутешня місцевість знаменита різноманітними рельєфами та атмосферними краєвидами.  

Старовинні замки й атмосферна зелена арка з Рівного: Тараканівський форт — замок Любарта — Тунель кохання. Тунель кохання — зелена арка з густого сплетіння верховіття дерев утворилася над колією штучно завдяки щоденному руху вантажного потяга. У 2014-му році про цей тунель зняв романтичний фільм японський режисер Акійоші Імазакі «Клевань: Тунель Кохання», прем'єра якого відбулася на Ханойському міжнародному кінофестивалі.

Фортеця на березі лиману і природний парк з Одеси: Аккерманська фортеця — Фрумушика-Нова — Тузловські лимани. Саме в Одеській області можна поглянути на гніздування понад 200 видів водно-болотних птахів. Природний парк Тузловські лимани із піщано-мулистими островами навколо — ідеальне місце для таких птахів. 

Крейдяні гори і пустельні краєвиди з Харкова: Кицівська пустеля — Дворічанський парк — Крива Лука. Дворічанський парк — національний природний парк, що простягається 19-кілометровою смугою вздовж річки. Його головна принада — білі крейдяні гори на правому березі річки.

Захований у лісі кар'єр і монастир з оборонними стінами з Житомира: Коростишівський каньйон — Хатинка рибалки — Монастир у Бердичеві. Хатинка рибалки стоїть на крихітному острівці серед річки Коднянка. До неї з берега веде хиткий дерев’яний міст.

Найвідоміші замки зі Львова: Золочівський замок — Підгорецький замок — Олеський замок. Олеський замок — один із найдавніших збережених замків в Україні. Він був важливою оборонною спорудою на кордоні між Польщею та Литвою, магнатською резиденцією і навіть місцем для пошуку замурованих скарбів. Щороку чимало туристів приїздять сюди, щоб побачити частину експозиції Львівської галереї мистецтв, а саме цінну колекцію картин, ікон і скульптур.

Розлогі ліси і наймолодше місто Києва: Міжрічинський парк — Славутич — Блакитні озера. Блакитні озера поблизу села Олешня на Сіверщині — це наповнені джерельною водою кар’єри. Найбільше з озер — Велике — через форму називають також «серцем». Озера оточені сосновим лісом, повітря тут чисте і пахне хвоєю. 

Морські пляжі й археологічні пам'ятки з Одеси: Кінбурнська коса — Ольвія — Дикий сад у Миколаєві. Дикий сад — пам’ятка, що зберегла залишки чорноморського міста-порту, який є сучасником Троянської війни. На думку дослідників, саме його давньогрецький поет Гомер описав у своїй «Одіссеї» як «країну й місто мужів кіммерійських».

Незвичайні сади і центр гончарства з Харкова: Шарівський палац — Співочі тераси — Опішне. У селищі Шарівка на Слобожанщині розташований палац XIX ст. у неоготичному стилі. Будівля з білого каменю має дві високі башти, три зали з понад 20-ма кімнатами. Колись він належав поміщику Ольховському, який програв його у карти. Після цього палац викупив і розбудував цукровий магнат Леопольд Кеніг, іменем якого місцеві мешканці нині називають будівлю.

Масштабні фортеці і розливи Дністра з Хотина: Хотинська фортеця — Кам’янець-Подільська фортеця — Бакота. Щоб створити водосховище для Новодністровської ГЕС, пів сторіччя тому затопили 28 сіл на Поділлі. Серед них — село Бакота, жителів якого змусили покинути домівки й переселитися до сусідніх міст. Нині сюди приїжджають туристи, щоб побачити прекрасні краєвиди й Бакотський печерний монастир.

Перлина садово-паркового мистецтва і улюблене місце скелелазів з Умані: Софіївський парк — Палац Шувалова — Буцький каньйон. Палац Шувалова збудований у 1903 році як мисливський замок у стилі французького ренесансу.

Під час вибору кожного із турів, було враховано доступність на маршруті АЗК SOCAR. Таким чином, ті, хто вирушать подорожі Україною можуть не тільки заправити авто якісним бензином із ЄС, а й отримати шанс виграти один із 30 тисяч подарунків та 30 тонн пального.  

 

*Результати опитування Державного агентства розвитку туризму і Міністерства культури та інформаційної політики України, 2021 р.

 

SOCAR, інформація про компанію 

SOCAR — Державна нафтова компанія Азербайджанської Республіки (State Oil Company of Azerbaijan Republic) була заснована у 1992 році. Окрім Азербайджану компанія веде діяльність на території 15 країн.

SOCAR Energy Ukraine — дочірня компанія Державної нафтової компанії Азербайджану.Представництво SOCAR було відкрито в Україні у 2008 році. На цей час мережа АЗС преміум класу налічує 56 заправних комплексів в 11 областях України та 2 нафтоналивних бункерувальники. SOCAR Energy Ukraine — єдина в Україні нафтова компанія, яка продає лінійку фірмового бензину виробництва лише литовського заводу Orlen.

До інших видів діяльності холдингу SOCAR відносяться продаж всіх видів палива великим та малим гуртом, його зберігання та транспортування, імпорт природного газу. 

Для отримання додаткової інформації відвідайте сайт  http://www.socar.ua

 

UKRAЇNER, інформація про організацію

Ukraїner — волонтерська медіаорганізація, що у дослідницьких експедиціях відкриває справжню, несподівану, цікаву та автентичну Україну і презентує її у світі. 

Перша антропологічно-етнографічна експедиція тривала з червня 2016 по жовтень 2018 і охопила всі 16 історичних регіонів України — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії, крім тих територій, що тимчасово окуповані.

Результатом цих розвідок стали сотні виданих історій на сторінках ukrainer.net, книжки «Ukraїner. Країна зсередини» та «Ukraïner. Ukrainian Insider», документальна стрічка «Ukraїner. The Movie». 

Команда проєкту водночас фіксує традиції та сучасну історію України, підіймає важливі й складні теми — про наслідки злочинів радянської влади, долі людей після окупації Росією Сходу та Криму. 

До роботи залучено понад 300 волонтерів, а матеріали Ukraїner виходять уже 11-ма мовами. 

Дізнайтеся більше на сайті: https://ukrainer.net