You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

Торговий дім «Сокар Україна» знизив вартість ДТ, яке зобов'язався поставити Центру забезпечення виробництва АТ «Укрзалізниці» за підсумками грудневих аукціонів на Prozorro.

Згідно з контрактом, нафтотрейдер взяв на себе зобов'язання поставити 10 тисяч тонн нафтопродуктів за ціною на рівні 31 968 грн/т. з ПДВ, що цілком відповідало рівню ринкової вартості на момент оголошення тендеру.

Хочеться відзначити, що тендерна процедура проходила в суворій відповідності до законодавства України. Запрошення на переговори щодо перегляду розрахункової ціни поставок відбулося тільки після завершення процедури оскарження, яка і привела до блокування торгів.

Також хочеться підкреслити, що відповідно до тендерної документації, при проведенні аукціонів із застосуванням формульних розрахунків, переможці фіксують націнку, виходячи з котирувань Platts і валютного курсу, що діють на момент укладання угоди. Тому дане рішення компанії SOCAR продиктовано не стільки законодавчими, скільки етичними нормами ведення бізнесу.

«Бездоганна репутація – наш головний актив. Все формульні контракти компанія виконує своєчасно, згідно з умовами, зазначеними у договорі, навіть в тому випадку, коли з-за різниці в валютних котируваннях це не відповідає комерційним інтересам», – підкреслили в SOCAR.

Хочеться відзначити, що відкрита і послідовна політика азербайджанської компанії в 2016 році призвела до низки ключових змін в системі державних закупівель і, як наслідок, поліпшення якості конкуренції на паливному ринку України.