You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

Видання «Рейтинг. Бізнес в офіційних цифрах» провело щорічне дослідження, за результатами якого визначили ТОП-200 найбільших компаній — платників податків на українському ринку пального.

Компанія «СОКАР  Петролеум» (представляє роздрібний напрям у SOCAR Energy Ukraine) замкнула ТОП-10 найбільших платників податків українського паливного ринку. Зокрема, внесок компанії до Державного бюджету торік  становив 156,6 млн грн. Загалом ГК «СОКАР Україна» у 2020 році сплатила податків, що пішли у державний бюджет, на суму 1,5 мільярди гривень.

Нагадаємо,  компанія SOCAR Energy Ukraine з початку своєї діяльності у 2008 році інвестувала в економіку країни більш ніж 100 мільйонів доларів.

Загалом, для участі в рейтингу платників податків паливного сегменту було відібрано компанії, які відповідали хоча б одному із критеріїв:

- основний вид діяльності підприємства відповідає КВЕД _G 46.71 «Гуртова торгівля твердим, рідким, газоподібним - паливом і подібними продуктами», й у відкритих джерелах є підтвердження того, що реалізує пальне;
- підприємство у 2020 році здійснювало «реалізацію пального кінцевому споживачеві з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі», і мало діючу ліцензію «Роздрібна торгівля пальним» станом на 31 грудня 2020 року;
- підприємство станом на 31 грудня 2020 мало діючі ліцензії «Гуртова торгівля паливом».

До зазначеної в рейтингу суми податкових платежів для кожної з компаній-учасників входить податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб і військовий збір, податок на додану вартість і податки на майно.

Переглянути рейтинг «ТОП-200 найбільших платників податків у 2020 році» можна тут:

https://rating.zone/kopiia-rynok-palnoho-top-200-najbilshykh-platnykiv_podatkiv/