You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

SOCAR Energy Ukraine однозначно підтримує необхідність реформи системи контролю за обігом нафтопродуктів в Україні. Як представник міжнародної нафтогазової корпорації ми можемо з усією відповідальністю заявити, що запропонований механізм адміністрування обороту палива, а також місць виробництва, зберігання і торгівлі нафтопродуктами – загальновизнана європейська практика.

Подібний підхід допомагає вирішити відразу декілька важливих для держави завдань:

  • Контроль якості продукту на ринку. Ліцензія стане стримуючим фактором для виробництва контрафактного пального.
  • Ефективне наповнення бюджету країни. Це кошти, яких так не вистачає зараз для вирішення інфраструктурних і соціальних проблем.
  • Додатковий механізм, що утримує підприємців від махінацій і незаконних дій.
  • Безпека. Ліцензія – ще одне підтвердження, що об'єкт виробництва, зберігання або продажу палива працює відповідно до норм будівництва і експлуатації, не створює загрози для людей і навколишньої інфраструктури, його обслуговують компетентні співробітники, які пройшли необхідну підготовку.

Нагадаємо, що обсяг нелегального ринку нафтопродуктів в Україні сягнув критичного рівня. Тільки за офіційною статистикою близько 30% нафтопродуктів продаються без сплати акцизних зборів. Така негативна ситуація складалася роками. Відсувати терміни її вирішення – нерозумно.

Будь-які реформи, зміни – це складний процес, що вимагає певної перебудови операційної діяльності та додаткових матеріальних вкладень. Результатом стане захист інтересів як цивілізованих, легальних бізнесів, так і інтересів держави, пересічних споживачів. У підсумку виграють усі.