You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

Благодійний фонд «Сокар благо» завершив реконструкцію площі перед Львівським Національним Академічним театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької. Нова площа і сухий фонтан стали подарунком жителям і гостям міста Львів від компанії SOCAR.

За час реконструкції провели демонтаж старого фонтану, який був встановлений понад 10 років тому, розробили і втілили в життя проєкт площі з новим технологічним сухим фонтаном. Бюджет проєкту склав близько 2-х мільйонів доларів США.

Головним завданням проєкту було зробити площу міста сучасною і цікавою, підкресливши архітектуру головного фасаду оперного театру. Рішенням стала незвичайна форма, яку вибрали архітектори. Площа отримала силует скрипки, гриф якої примикає до оперного театру. Ще одна особливість в тому, що струмені води з фонтану грають в такт звучання відомих симфонічних творів українських і азербайджанських класиків.

У темний час доби фонтан буде підсвічуватися RGB LED підсвічуванням малого споживання, що не тільки ефектно, але й економічно вигідно для міста. Реалізувати проєкт допомагала компанія Crystal Fountains Inc., відомий бренд з Торонто, який займається дизайном і виробництвом комплектуючих для подібних споруд. Серед їхніх робіт фонтан в Версальському палаці (Франція), знамениті фонтани в Дубаї, Чикаго, Техасі та інших куточках світу. Інші деталі та комплектуючі — акустику, світильники, плитку — доставляли з США, Чехії, Італії, Польщі.

З настанням холодів фонтан відключать і він перетвориться у пішохідну зону, яку можна використовувати для проведення міських подій.

Офіційне відкриття фонтану відбудеться навесні 2021 року. Тоді ж планується завершити всі ландшафтні роботи.

Фото 81540 - Реконструкція площі та фонтану перед театром опери та балету у Львові

У Львові завершилися роботи з реконструкції площі та фонтану перед театром опери та балету