You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

Ситуація з необгрунтованими звинуваченнями на адресу окремих операторів паливного ринку з боку Антимонопольного комітету триває вже кілька років. З огляду на те, що механізм ціноутворення роздрібної вартості нафтопродуктів – прозорий та публічний, а SOCAR, як і ряд інших гравців ринку, регулярно надає контролюючим органам передбачену законодавством інформацію, така ситуація виглядає, як мінімум, не логічно.

За «дивним збігом обставин» цього разу АМКУ оштрафував саме ті бізнеси, які вже довели в судах різних інстанцій свою невинність після аналогічних звинувачень в 2016 році. Ми розглядаємо черговий виток претензій як помсту за прагнення відновити справедливість і чесне ім'я компанії в судовому порядку.

Замість того, щоб займатися своїм основним завданням – захистом і розвитком конкуренції, АМКУ займається популізмом. Привертаючи увагу суспільства до нібито гучних і справедливих викриттів, діє на догоду кон'юнктурі, не хоче визнавати реальних проблем енергоринку.

Хочемо підкреслити, що практики паралельного ціноутворення прийняті в усьому світі та не є порушенням закону.

Хочемо звернути увагу на те, що навіть розподіл сум штрафу між «винними» гравцями не піддається ніякому аналізу і логіці. І ще раз підтверджує тезу про те, що АМКУ дискредитував себе як реальний механізм захисту справедливої конкуренції в країні.

SOCAR – міжнародний бренд. Ми – Державна компанія Азербайджану. Позитивна ділова репутація для нас не просто слова. Ми ведемо бізнес виключно у рамках правового поля. Ми робимо все від нас залежне, щоб економіка України розвивалася: вкладаємо інвестиції, створюємо робочі місця, платимо податки, підтримуємо благодійні та освітні проекти.

Ми маємо намір й надалі захищати ділову репутацію SOCAR всіма доступними способами. А звинувачення з боку Антимонопольного комітету вважаємо несправедливими, безпідставними і такими, що порушують чинне українське законодавство.