You need to enable js in your browser settings to properly display the site. Для корректного отображения сайта Вам необходимо включить js в настройках браузера. Для коректного відображення сайту Вам необхідно включити js в налаштуваннях браузера.

Підписання відбулося в четвер у Баку у рамках візиту делегації, очолюваної президентом і головним виконавчим директором компанії Petronas Датуком Ван Зулкіфлі Ван Аріффіном.

На зустрічі з президентом SOCAR Ровнагом Абдуллаєвим глава Petronas висловив зацікавленість у поглибленні співпраці з компанією SOCAR.

Глава SOCAR, у свою чергу, додав, що в нафтогазовій промисловості Азербайджану є великі можливості для розвитку співробітництвата «безпечний клімат» для інвестицій. Він розповів про послідовність реалізації проектів «Шах Деніз-2» і створення «Південного газового коридору», зазначивши, що роботи з ним йдуть за графіком. «Виконані роботи надають впевненість у тому, що перші поставки газу «Південним газовим коридором» у Туреччину почнуться в 2018 році», – сказав Абдуллаєв.

В даний час Petronas володіє 15,5% пайової участі у проекті розробки родовища «Шах Деніз» і стільки ж у Південнокавказькому газопроводі, а також володіє 12,4% акцій в Azerbaijan Gas Supply Company. Petronas викупила ці частки у норвезької Statoil, яка оголосила про своє рішення продати 20% частку в Трансадріатичному трубопроводі, яка оцінюється приблизно в 400 мільйонів доларів. Цілком очевидним кандидатом на участь у цьому проекті виступає малайзійська Petronas.

Акціонерами трубопроводу TAP також є BP (володіє часткою в 20%), SOCAR (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) і Axpo (5%).

«Південний газовий коридор» – проект, який дозволить Європі диверсифікувати свої джерела постачання вуглеводнів і підвищити енергобезпеку, а Азербайджану – придбати новий ринок в особі Європи.